top of page
Yazarın fotoğrafıSera Group

Evet, Köpeğiniz tatilde! Beslenme ve Diğer İpuçları

Güncelleme tarihi: 7 Tem 2020

Tatil planlarınız hazır mı? Köpeğiniz elbette sizinle birlikte seyahat edecek! Yolculuğunuz yine de eğlenceli olmalı, işte bu ipuçları sayesinde her şey çok daha sorunsuz şekilde ilerleyecek.




Hedefinize birlikte ulaşmak

Nasıl seyahat edeceksiniz? Eğer arabayı alırsanız, rahat bir köpek sandığı eksik olmamalıdır. Sandığı, hiçbir bavul vurmayacağı şekilde takın ve arabadaki sıcaklığı serin olacak şekilde ayarlayın. Çünkü köpekler ısıyı iyi tolere edemez, özellikle de puglar veya kısa burunlu olan diğer cinsler. Ayrıca bir zorunluluk ise köpeğiniz için bir seyahat suluğu ve mamalığı bulundurmaktır. Dört ayaklı arkadaşınıza sadece kısa bir süreliğine bile olsa içinde sizin ve arkadaşınızın ismi ve iletişim bilgileri bulunan bir köpek tasması takmalısınız, bu sayede molalarda ve varmak istediğiniz yerde köpeğinizin kaybolma durumuna karşı hazırlıklı olmuş olursunuz. Bir alternatif olarak "gps" sistemli köpek tasmalarını da kullanabilirsiniz.


Uçağa mı biniyorsunuz ?

Bu durumun köpeğiniz için biraz stresli olabileceğini anlayın. Çoğu şirket, köpeğinizi sorunsuz bir şekilde getirmenize izin verir (ancak küçük bir köpek yavrusu değilse; bazı şirketler iki aydan, bazıları üç aydan büyük köpeklere izin verir). Tabii ki bazı ek koşullarda var:


  • Köpeğiniz sağlıklı ve çok gergin değilse (uçmak zaten onun için yeterince stresli bir olaydır).

  • Pasaportu, seyahat ve sağlık belgeleri düzenli ise.

  • Doğru aşıları olmuşsa.


İpucu: sakinleştirici kullanabileceğinizi göz önünde bulundurun, çünkü çoğu zaman şırıngaların kalkıştan birkaç hafta önce uygulanması gerekir. Avrupa'nın güneyine (Akdeniz'den) giderseniz, Leishmania'ya neden olan kum sineklerine de dikkat etmelisiniz. Yolculuğa çıkmadan önce, veterinerinize köpeğiniz için hangi ek önlemleri almanız gerektiğini sormanız faydalı olacaktır.


Köpeğiniz maksimum boyutları aşmayan bir çantaya girebiliyorsa (ve bu nedenle koltuğunuzun altına sığarsa), kabine alınabilir. Ancak köpeğiniz ve çantanız için belirli bir maksimum ağırlık olduğunu unutmayın, bu nedenle yola çıkmadan önce kendinizi iyi bilgilendirin. Dört ayaklı arkadaşınızın uçuş sırasında serbestçe dolaşmasına izin verilmeyeceğini de unutmamanız gerekir. Diğer bir seçenek ise, kargo ve ambarda, iklim ve basınç kontrollü özel bir bölümde seyahat etmesini sağlamaktır.


Köpeğinizle tatildeyken… ve yiyecekleri!

Seyahat etmek sizin için çok olağan olabilir, ancak köpeğiniz için her zaman heyecan verici bir durumdur. Bu sebeple birçok izlenimi ve tecrübeyi edinmek zorunda. Dostunuz için güvenilir olan yemeğini plastik bir kutuda getirmek akıllıca bir davranış olurdu. Bunun yanında en sevdiği köpek mamasının küçük bir paketini satın alabilir ve seyahatinizde çantanızda götürebilirsiniz. Ne kadar ihtiyacınız olacağını önceden hesaplayın ve biraz rezerv oluşturun. Köpeğinizin alışık olmadığı yiyecekler: midesi ve bağırsakları için ideal değildir ve tatilinizin tadını çıkartırken böylesine rahatsızlık verecek bir durumu emin olun yaşamak istemezsiniz!


Son olarak, köpeğiniz için bu seyahat ögeleri bavulunuzda eksik olmamalıdır: koltuk kılıfı, aperatifler, bir sepet veya yastık, en sevdiği bir kaç oyuncak, yedek bir tasma, pire ve / veya keneler için bir önlem, fırça veya tarak, yiyecek ve su kabı, kaka çantaları ve ülke kodunuzla birlikte telefon numaranızın bulunduğu bir köpek etiketi. İlk yardım çantası da çok önemlidir. Kesinlikle çantanız tırnak makası, dezenfektan, bal merhemi, yapışkan sıvalar, bandajlar ve dezenfektan içermelidir.


Ve sonra: tatilinizin tadını birlikte sonuna kadar çıkartın!

40 görüntüleme0 yorum

コメント


bottom of page